Ο αγώνας Πύρασος-Αστέρας 4-3, για τη Β’ Κατηγορία ΕΠΣΘ, που διεξήχθη στις 16 Φεβρουαρίου 1969 έχει μείνει αλησμόνητος στη μνήμη των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν και των φιλάθλων που τον παρακολούθησαν (όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ και πράγματι συνέβη!). Δεν είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία αλλά η εξέλιξή του ήταν τέτοια, ανατροπή του σκορ από 1-3 με δύο γκολ στο φινάλε, που όλοι ακόμα τον θυμούνται… Έγινε μία εβδομάδα πριν το παιχνίδι όπου έχασε τη ζωή του ο Στέλιος Μαλτέζος.  (αυτό το απόσπασμα και πολλά ακόμη για την 65χρονη ιστορία του Πυράσου θα βρείτε στο βιβλίο Σελίδες Ιστορίας Πύρασος 1952-2017″)

Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Θεσσαλία” της 18ης Φεβρουαρίου: Συγκλονιστικός και με δραματική εξέλιξη υπήρξε ο αγών πρωταθλήματος β’ κατηγορίας, Πυράσου-Αστέρος Ριζομύλου. Οι πολυάριθμοι φίλαθλοι που παρακολούθησαν αυτόν τον αγώνα θα τον θυμούνται για πολύ καιρό γιατί εχάρισεν εις αυτούς τέτοιες συγκινήσεις που δεν προκαλούνται ούτε σε μεγάλους αγώνες. Ύστερα από μια φοβερή ποδοσφαιρική μάχη νικητής ανεδείχθη ο Πύρασος παρά την δυσμενή αρχική εξέλιξη που πήρε γι’ αυτόν ο αγώνας. Εις το δεύτερο κιόλας λεπτόν ο Μαστροπέτρου του Πυράσου εντελώς μόνος και χωρίς καμμιά πίεσι έπιασε κοντά στην γραμμή της μεγάλης περιοχής την μπάλλα στην αγκαλιά του νομίζοντας ότι κάτι είχε σφυρίξει ο διαιτητής. Το πέναλτυ μετέτρεψεν σε γκολ ο Ιωάννης Θεοχάρης. Ο ίδιος παίκτης εις το 8′ εδημιούργησε το 2-0 υπέρ του Αστέρος. Παρά ταύτα όμως, οι παίκτες του Πυράσου αντί να αποθαρρυνθούν συνέχισαν με πείσμα τον αγώνα. Εις το 35′ ο Κωνσταντίνος Ερρινάκης εμείωσεν το σκορ σε 2-1. Ύστερα από λίγο όμως ο Χαχούδης έγραψε το 3-1 υπέρ του Αστέρος, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη ο Πύρασος κατέβηκε με την απόφαση ν’ ανατρέψη την κατάσταση. Άρχισε με διαρκή και ασφυκτική επίθεση την οποίαν διετήρησε μέχρι το τέλος. Ο Κων. Ερρινάκης μετέτρεψε το σκορ σε 3-2, ο Τσακούμης σε 3-3 και τέλος ο Ρουπακιάς έγραψε λίγο προ του τέλος το 4-3 υπέρ του Πυράσου εν μέσω αποθεώσεως των φιλάθλων της Αγχιάλου.

Ο Πύρασος ήτο σαρωτικός. Αν δεν αιφνιδιάζετο με το 0-2 του πρώτου οκταλέπτου θα εξησφάλιζε μια άνετη και καθαρή νίκη. Όλοι οι παίκτες του ηγωνίσθησαν με πρωτοφανή αγωνιστική διάθεση και κατέβαλαν το παν των δυνάμεών τους για την νίκη της ομάδος τους. Ο Αστέρας παρά την ευνοϊκή γι’ αυτόν εξέλιξη του αγώνος δεν μπόρεσε προ της αντιπάλου ανωτερότητας να διασωθή. Γενικώς ο αγών ήταν πλούσιος σε φάσεις και συγκινήσεις, διεξήχθη δε μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Χάρις όμως στις φιλότιμες προσπάθειες του Γυμνασιάρχου κ. Καραντενίζη, του Αστυνόμου κ. Παπαποστόλου, των οργάνων τάξεως και των παραγόντων των δύο συλλόγων, ο αγών κρατήθηκε και έληξε κανονικώς.

Χαρακτηριστικόν είναι ότι τον Αστέρα ακολούθησαν και πολλοί φίλαθλοι εκ Ριζομύλου οι οποίοι κατήλθον στην Αγχίαλο με πούλμαν και άλλα μεταφορικά μέσα. Τον αγώνα διήυθυνεν ο κ. Ζαχείλας με επόπτας τους κ.κ. Μούτον και Ζαντερίου. Οι δύο ομάδες κατήλθαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:

Πύρασος: Μαλτέζος Στ., Παρδάλης, Μαστροπέτρου, Ερρινάκης Κυρ., Τσακούμης, Παπανδριανός, Φιλίππου, Κοντοβάς, Χριστάκης, Ερρινάκης Κων., Ρουπακιάς.
Αστέρας: Κακαζιάνης, Ζούκας, Θεοχάρης Χρ., Τζίκας, Θεοχάρης Αλ., Ζυματίκας, Θεοχάρης Γ., Χαχούδης, Βισβίκης, Θεοχάρης Ιω., Ρομφαίας (Πασχαλούδης).

Loading

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.